Mi lesz veled darts piac?

A járvány a darts kereskedelmet is alaposan megtépázta, de szerencsére nincs komolyabb baj.

Mi lesz, ha vége a bezártságnak? Hogyan tovább, mi történik a darts sporttal? A márkák túlélik a járványt?

A héten újraindult az új-zélandi Shot gyár. Igaz, hogy nagyon szigorú biztonsági intézkedésekkel, de újra elkezdhetett termelni. Mivel lényegében ez a darts vállalkozás is családi alapokon nyugszik, kiemelkedően fontos nekik, hogy a működés maximálisan biztonságos legyen.

Sőt, olyannyira bele lendültek az újrakezdésbe, hogy tegnap már egy csúcskategóriás CNC berendezést is beszeretek a gyártás felgyorsítása és fejlesztése érdekében.

De mi a helyzet a többi gyártóval? A Shot némileg könnyebb helyzetben van, hiszen a termékek többségét ők maguk állítják elő a saját gyárukban. Mint pl. az angliai Harrows is. Saját központ, saját gyártósor. De több gyártó, amelyiknek nincsen vagy csak nagyon kis kapacitású saját gyártósora van, kényelmetlen helyzetbe került. Ma már a darts világát is a kínai gyárak látják el a termékek döntő többségével, így a márkák is nagy részben a kínai helyzettől függnek.

A több hónapos leállás nem tett jót a darts sport piacának sem, és bár jelenleg nincsen komolyabb fennakadás vagy készlethiány, a nemzetközi kereskedők lehetőségei és elérhető raktármennyiségei igencsak megcsappantak.

A Dartspiac.hu-nál jelenleg nincs készlethiány

A legtöbb márka a vásárlók felé nem kommunikálta a problémákat. Többnyire inkább arra koncentráltak, hogy ebben a helyzetben is a legtöbbet tudják nyújtani a kereskedők felé és ameddig lehet, gond nélkül teljesítsék a kéréseket. Mivel a világ különböző területein más és más korlátozások és rendelkezések vannak érvényben, szerencsére nem történt nagyobb gond, hiszen mindig volt egy-két kiskapu, ahonnan be lehetett szerezni a kívánt darts kiegészítőt. Viszont a nagyobb kereskedőházak folyamatos készenlétben állnak, mert ezen a beszűkült kereskedelmi csatornán, bármikor létrejöhet egy megakadás és ez jelenleg azonnali készlethiányt okozna.

Ezért is nagy öröm, hogy végre megcsillant egy kis reménysugár a Shot gyár beindulásának köszönhetően. Reméljük, hogy hamarosan a többiek is követik a példát, és szép lassan visszatér a rendes kerékvágásba az élet a darts piacán is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × kettő =