Darts karanténban – Nakka.com

Otthon játszani nem ördögtől való. Az online világban bárki lehet az ellenfeled.

A szomszéd Lacika, a japán Sakura vagy a mexikói Juarez. Sorozatunkban részletesen bemutatjuk az online darts felületeket, hogy Te is csatlakozhass a világ játékosaihoz. #dartsozzotthon

Nakka.com

A sorozat első részében az egyik legegyszerűbb és itthon a legnépszerűbb online darts felületet vesszük nagyító alá. A Nakka.com egy komplex kiszolgáló rendszer kifejezetten darts játékhoz. Ohno Tomoaki fejlesztette és szinte minden lehetőséget kiaknázott, ami a webes, online vagy asztali darts élményhez szükséges. Ráadásul mindezt végtelenül egyszerűen, letisztult, hatékony formában.

A Nakka.com egyszerre kínál letölthető szoftvert, webes eredményjelzőt és online játékteret webkamera funkcióval. Ez utóbbi most nekünk a legérdekesebb.

For WEB

Az “no1” kulcsszó takarja a Nakka.com online szolgáltatásait. Az “n01 for WEB” egy egyszerűen használható, villámgyors eredménytábla két játékos számára. Csak elindítod és máris pötyögheted a dobott értékeket a családtagokkal. Ráadásul még folyamatos statisztikákat is vezet az oldal a meccsről, amit bármikor megnézhettek. Viszonylag sok beállítási lehetőség van, a “New” gombra kattintva beírhatjátok a neveteket, választhattok játékmódot, de akár gép ellen is gyakorolhattok. Hátránya, hogy a meccs után az eredmények elvesznek, nincs háttértárolási lehetőség.

Bevitel

A Nakka felületén mindig van egy alap beállítási lehetőség, amit a jobb alsó három pöttyre, majd az “Options” fülre kattintva érhettek el. Itt az egyik legfontosabb opció, hogy kiválaszthatjátok az értékek bevitelének módját. Pl. ha érintőképernyőd van, akkor megjelentetheted a klaviatúrát, vagy akár csatlakoztatott Bluetooth billentyűzetet is aktiválhattok.

n01 Online

Isten hozott a világban! Itt valóban bárkivel tudsz játszani a világon. Ráadul rögtön a “küzdőtérre” érkezel. Amint megnyitod ezt az oldalt, egyből láthatod, hogy kik vannak éppen jelen, kik játszanak, milyen beállításokkal és milyen szintű ellenfelekre számíthatsz. Ahhoz, hogy csatlakozni tudj, mindössze egy villámgyors belépésre van szükség a jobb felső sarokban található “Join” gombra kattintva.

Itt add meg a neved, a nemzetiségedet, aktiválhatod a webkamerás módot, beállíthatsz jelszóval védett játékot (csak az tud játékra hívni, akinek megadod a jelszót) és a preferált játékmenetet. Természetesen ezek egyike sem kötelező, azt állítasz be, amit szeretnél.

Ha ezzel megvagy, indulhat is a vadászat az ellenfelekre. Jelenleg a Nakka.com-on 5 külön csatorna található, melyekben a játszani vágyók gyülekeznek. Bármelyikbe benézhetsz és választhatsz ellenfelet. A külön csatornák mindössze azt szolgálják, hogy egyszerűbb legyen megtalálni egymást, ha éppen több százan lennének egyszerre a rendszerben.

Ha idegent választanál, akkor illik a neve mellett látható piktogrammokat figyelembe venni. A rendszer mutatja a játékos nevét, játékának átlagát, nemzetiségét, webkamera állapotát, a preferált játékmódot és hogy nyitott vagy jelszóval védett a játékra hívás lehetősége. A jobb oldalon pedig azt látod, hogy éppen mit csinál. Az éppen játékban levők meccseit bárki élőben követheti a “Watch” gombra kattintva. Az “Away” felirat azt jelenti, hogy a játékos fenn van a rendszerben, de pl. éppen elment kávét inni, tehát nincsen gépnél ebben a pillanatban. Te olyat keresel, akinél a “Ready” felirat és a “Play” gomb látható. Ha lakat van a gombon, akkor értelem szerűen kell a jelszó a kihívásához.

Induljon a játék!

Amint belépsz a játéktérbe, máris kezdünk. Egymás után kell a dobott értékeket beírni és a darts egyetemes szabályai szerint zajlik a játék. A Meccs közben egészen a kilépésig bármikor elérheted a statisztikákat és a jobb alsó sarokban a használathoz kapcsolódó beállítási menüt (webkamera, beviteli lehetőségek, stb.)

Érdemes stabil, jó erősségű interneten lenni, hogy minél gyorsabban és akadás mentesen küldj és fogadj dobott értékeket. A rendszer tökéletesen működik asztali gépen, laptopon, telefonon, tableten vagy bármilyen eszközön, amelyik rendelkezik online internetes böngészővel. A meccsek részletes eredményeit nem tárolja a rendszer, és a felhasználók cookie alapon vannak azonosítva. Tehát az elért átlagod és neved mindig az adott gépen lesznek elérhetőek. Máshol nem.

A Nakka népszerűsége az egyszerűségében és stabilitásában rejlik. Hosszú évek óta, bombabiztosan üzemel és folyamatosan fejlesztik. Így bármikor számíthatsz egy jó meccsre, ha éppen darts-ozni támad kedved otthon. Jó tudni, hogy már hazai Facebook csoport is létezik, ahol még könnyebben megtaláljátok egymást, ha ellenfelet kerestek magatoknak.

https://www.facebook.com/groups/n01hungary/

Jó Játékot!

Természetesen a Nakka.com sokkal több annál, mint amit ebben a cikkben be tudtam mutatni, de a többi lehetőségre majd egy másik cikkben térek ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 3 =