Találkozás a kismadárral

Csombok Tina az első magyar játékos, akinek személyre szabott nyilat tervezett a Cinege Darts. Tapasztalatairól Ő maga számol be.

A legmerészebb álmaimban sem hittem volna, hogy megtörténhet és most beteljesedett! Elérkezett a nap, amikor megpillanthattam és a kezembe foghattam a számomra kialakított, a Cinege Darts által készített ’Birdy’ nyilakat.

Belépve a DartsPiac.hu üzletébe már az asztalon vártak rám a ragyogóan fényes darts nyilak. Izgatottan, kissé remegő kézzel méregettem, majd rögtön a táblához is álltam, hogy kipróbálhassam. Az első dobás egyből a tripla húszban landolt. Gondoltam ’persze szerencse volt’, de már legbelül éreztem, hogy igen ez az a nyíl!

A Birdy nyíl a gyári dobozban található Force szárral és Fluff tollal

Azóta már egy ideje tesztelem és járok vele versenyekre is. Elsőnek könnyebnek éreztem, mint 23 g, de többszöri dobások sorozata után bebizonyosodott, hogy a mérleg nem tévedett. Edzések alatt, technikázás és odafigyelés mellett teljesem ráállt a kezemre és jöttek is a 180-as dobási értékek.

A nyíl tervezésénél első körben kielemeztük Tina dobását, fogási technikáját. Fotóztuk, videóztuk a játékos mozdulatait és átbeszéltük, hogy mire is van szüksége a játék során. Majd a korábban használt nyilának továbbfejlesztését végeztük el számítógépen, Tina útmutatása alapján. Így készült el a prototípus, melyet a tesztidőszak után hagyott jóvá Tina.

Cinege Darts

A ’Birdy’ névre keresztelt nyilakról érdekességként tudni lehet, hogy az anyaga prémium 90% volfrám ötvözet, melynek mérete 51,1 mm x 6,3 mm és súlya 23 gramm. Egyenes kialakításának és jó tapadásának köszönhetően nagyon sokféle fogáshoz tud passzolni. Remélem elnyeri a tetszéseteket és egy versenyen csak azt veszem észre, hogy két ’Birdy’ fog játszani egy táblánál.

A Birdy már modellként is bizonyított az Organic Lights képein:

Ezúton is szeretném megköszönni a belefektetett munkát a szponzoraimnak, hogy valóra váltották az elképzelésimet. Nagyon hálás vagyok, hogy lehetőségem van ilyen nagyszerű dartokkal játszani!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + kilenc =