Becenév mustra – Második felvonás

Jackpot, Rapid, Diamond. A játékosok igazán kreatívak.

Szinte minden darts játékosnak van saját beceneve, így bőven van miből csemegézni. Folytassuk a beceneveket az egyik legnagyobb darts legendával a tavaly elhunyt 5x BDO világbajnok Eric Bristow-val!

Eric Bristow „The Crafty Cockney”

Kicsit emlékezzünk meg Eric-ről! 1957. április 25.én Londonban született és sajnos tragikus hirtelenséggel 2018. április 5.én a Premier League közben hunyt el. Rengeteg játékos példaképe és a 16x világbajnok Phil Taylor mentora volt. 1976 és 1993 között a BDO tagja volt, összesen tíz világbajnoki döntőt játszott, melyekből ötöt megnyert. Hatszor volt az első helyen a világranglistán, ami rekord a BDO-nál. Tagja volt annak a 16 játékosnak, akik létrehozták a PDC elődjét és 2007-ig itt is erősítette a mezőnyt. A „Crafty Cockney” becenevét egy Santa Monica-i, angol stílusú bárról kapta, amikor Amerikában járt nemsokkal az első világbajnoki győzelme előtt.

Ian White „Diamond”

A European Tourok nagymestere a következő úriember, aki rendre hozta el az első helyeket vagy minimum döntőt játszott. Úgy nyilatkozott, hogy a beceneve a kedvenc italából a Diamond White-ból jött, mivel illik a nevéhez, ezért választotta. De természetesen hozzá tette, hogy meccsek közben sose iszik.

Ian, amikor igazán White

Mensur Suljovic „The Gentle”

A „sógorok” első számú játékosa, a tavaly World Matchplay döntőt játszó, a dupla 14 koronázatlan királya következik. Sokak szerint a beceneve „Kedves” nem tükrözi kellően a viselkedését, de ezt mindenkinek szíve joga eldönteni. Ő a becenevét egy Bécsben található pub után kapta, aminek The Gentle a neve.

A kedves Mensur

Steve Beaton „The Bronzed Adonis”

Folytassuk a mindig jókedélyű Adonis-szal! Több becenevet is tudhat magáénak a jó Steve. „The Bronzed Adonis” becenevet, azért kapta, mert huzamosabb időt töltött egy edzőtáborban Tenerifén és elég szép színe lett a napsütésnek köszönhetően. „The Marathon Man”-nek is hívják, mivel sok maratonon részt vett, hogy fitt és egészséges maradjon. A 3. becenevét a „Magnum P.I.”-t a sokak által kedvelt sorozat a Magnum után kapta. Szerintem sok magyarázatra nem szorul ez a becenév, elég csak Tom Selleck-re rá nézni.

Nem éppen falfehér.

Adrian Lewis „The Jackpot”

Aidy-nek nem ez volt élete legjobb éve eddig, legalábbis a dartsot nézve biztos. Nem tündöklik idén Phil Taylor mentoráltja, de reméljük hamarosan összeszedi magát. „The Jackpot” becenevet onnan kapta, hogy Las Vegasban az egyik kaszinóban megnyerte a 72000 dolláros jackpotot, de mivel még nem volt 21 éves, ezért a főnyereményt a kaszinóban kellett hagynia.

Szomorú éve van

Ricky Evans „Rapid”

A géppuska kezű Ricky a következő. Aki látta játszani egyből megértette, hogy miért „Gyors” a beceneve. Ez a fiatalember úgy dobálja a nyilait, hogy még a kamerák se tudják lekövetni egy-egy mérkőzésen. A nevéhez fűződik a leggyorsabban dobott 180-an is, amihez csupán 2.16 mp-re volt szüksége.

Luke Humphries „Cool Hand Luke”

A tavaly berobbanó, 24 éves Luke beceneve a „Jó Kezű Luke” a szakmájából származik, ahol is nagyon oda kell figyelni és ügyesnek kell lenni. Ez a fiatalember eredeti szakmája ács, de úgy gondolta, hogy inkább a profi dartozással szeretné a kenyerét keresni, ami be is vált neki.

Ha tetszett ez a kis összeállítás, akkor nyomjatok egy lájkot és osszátok meg! Nemsokára jövök a következő résszel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + 13 =