Becenév-mustra. Első rész

Erő, Kígyóharapás, Feszültség. Mind igazi darts sztárokat jelölnek.

Mindannyian ismerjük kedvenceink becenevét, de elgondolkoztatok már azon, hogy ki honnan, miről kapta a „megkülönböztető jelzését”? Elhoztam nektek a világ legjobbjainak „háttértörténetét”. Vágjunk is bele, először is kezdjük a legnagyobb dartsossal!

Phil „The Power” Taylor

Sokan biztos úgy gondoljátok, hogy a jó öreg Phil azért kapta a becenevét, mert ő volt a megtestesült erő a színpadon. Sajnos aki így gondolja téved, ettől sokkal egyszerűbb a magyarázat. Phil 1995-ben a World Matchplay-en kapta a becenevét.

Amikor be kellett volna vonulnia, Peter Judge a Sky színpadmestere megkérdezte tőle mi a beceneve. De erre ő csak annyit válaszolt, hogy: Találj ki valamit te! Ekkor Peter eldöntötte, hogy Phil beceneve a The Power lesz és ez a két szócska mára összefonódott a darts fogalmával.

Gary Anderson „The Flying Scotsman”

Engedjétek meg, hogy személyes kedvencemmel folytassam a sort, a hátfajdalmából visszatérő „Repülő Skóttal”. Becenevét a világhírű skót gőzmozdony, a Flying Scotsman után kapta.

Egy kis érdekesség a mozdonyról, így talán megértjük miért is róla kapta a becenevét Gary: 1923-ban készült el a  21,6 méter hosszú, 97,5 tonnás mozdony, aminek maximális sebessége 160 km/h volt. Igaz, Gary-nek nem ezek a paraméterei, de ha jó formában van bárkit le tud tarolni a 2x világbajnok skót.

Rob Cross „Voltage”

A friss World Matchplay győztes Rob Cross-szal pörgünk tovább. Ő korábbi szakmájából kapta becenevét, ugyanis mielőtt profi dartsosnak állt a „civil” életben villanyszerelő volt a szakmája.

Michel van Gerwen „Mighty Mike

Úgy gondolom, senkinek se kell külön bemutatni ezt az úriembert, hisz talán még azok is ismerik a nevét a világelső hollandnak, akik nem néznek darts közvetítéseket. „Hatalmas Mike” ez a becenév utal mind a méretére (184 cm, 93kg), mind a színpadon mutatott teljesítményére. Kiérdemelte ezt a becenevet, hisz megannyi torna győzelem és rekord is az ő nevéhez fűződik.

Peter Wright „Snakebite”

A soron következő úriembert is sokan ismerik, legfőképp a színes ruhájáról, a „mohikán” stílusú hajáról és a fején díszelgő kígyófejről. Becenevét a kedvenc italáról a „Kígyómarásról” kapta, aminek két összetevője van: egy jó fajta lager és ugyan annyi cider mellé.

Michel Smith „Bully Boy”

Szegény Michael-re rá jár a rúd mostanság. A World Matchplay-en és a World Championship-en is csak a második helyet tudta megcsípni az angol „Bika”. Beceneve utal a kedvenc kiszállójára a Bull-ra, de elárulta, hogy igazából a beceneve egy marhafarmról származik, ahol gyerekként dolgozott és imádta a marhákat. Ezért kapta a „Bika Srác” becenevet.

Michael Smith – Bully Boy

Nyugodjatok meg, nem csak ennyi játokost hoztam nektek, a folytatás már készül! 180-akban gazdag napot mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 2 =