Magyar aranyat hozott az ankarai ifjúsági EB

Kovács Tamara koronázta meg a magyar csapat egyébként is kitűnő szereplését

Igen, kezdjük a lényeggel: Kovács Tamara, a magyar darts 14 éves reménysége nagyon izgalmas mérkőzésen a holland Lerena Rietbergen ellen szerezte meg az aranyérmet a törökországi Ankarában rendezett ifjúsági Európa-bajnokságon.

A magyar küldöttség egyébként is kiválóan szerepelt, lássuk az eredményeket:

Fiú csapat

A sorsolás nem volt megnyugtató, bár ezen a szinten már nem is lehet az. Ennek ellenére a csoportban a fiúk a házigazda Törökországot 9-5-re legyőzték, és bár 9-3 arányú vereséget szenvedtek az angoloktól, a csoport második helyén jutottak tovább. A negyeddöntőben aztán Hollandia volt az ellenfél, a 9-6-ös vereségen – ismerve az ellenfelet -, nincs mit szégyellni. Így a mieink az 5. helyen végeztek.

A fiúk csapatversenyének végeredménye:
1. Írország
2. Hollandia
3. Csehország és Anglia

A magyar csapat

Lány páros

Kovács Tamara és Laczi Viktória tisztességgel helytállt az erős mezőnyben, de csoportjuk ötödik helyén végezve nem sikerült kiharcolniuk a továbbjutást.

A lány páros végeredménye:
1. Reeves, Greaves (Anglia)
2. McKinlay, O’Brian (Skócia)
3. Rietbergen, van der Velde (Hollandia) és Sonnichsen, Hedegaard (Dánia)

Fiú páros

Gévai Péter Dávid és Nagy Barnabás egy jó kis körbeverés után megnyerték csoportjukat egy német és egy török páros előtt, majd a legjobb 16 között egy walesi duó sem tudta útjukat állni. A negyeddöntőben aztán Kay és Phillips következett az angol válogatott színeiben, és végül 3-2-re győzedelmeskedtek a magyar páros ellen. A mieink az ötödik helyet szerezték meg.

Másik párosunk sajnos a csoportban ragadt, Ifj. Sárai Levente és Horváth Gergő egy dán és egy angol páros mögött végzett a harmadik helyen.

A fiú páros végeredménye:
1. van der Velde, van der Kwast (Hollandia)
2. Šedivý, Houdek (Csehország)
3. Kay, Phillips (Anglia) és Negrette, Hewitt (Gibraltár)

Lány egyéni

Tulajdonképpen a végére hagytuk volna a csattanót, de nincs mit tenni, hölgyeké az elsőbbség… Kovács Tamaráé mindenképpen. Sőt, nem csak az elsőbbség, hanem az elsőség is, hiszen hazahozta Ankarából az Európa-bajnoki címet.

Lány egyéni díjátadó

Tami a csoportban egyedül egy hazai versenyzőtől kapott ki, és legyőzte Shannon Reevest, aki később a lány párosban győzedelmeskedett, valamint azt a holland Lerena Rietbergent, aki ellen aztán még egy csata várt rá. A csoportból a holland mögött jutott tovább a második helyen, az egyenes kieséses szakaszban pedig egyaránt vesztett leg nélkül verte a holland Rosanne van der Velde-t és az angol Beau Greeves-t, hogy aztán a döntőben újra Rietbergen következzen. Nehéz meccs volt, amit a nagy tét miatti izgalomnak is betudhatunk, végül Tami 17 meccsnyíl után 4-3 arányú sikerével Európa-bajnok lett!

ECY 2019 – Ankara===============A kisbajni!

Közzétette: Magyar Darts Szövetség – 2019. július 13., szombat
Tamara és Filyó Tibor szövetségi kapitány élő Facebook bejelentkezése

A másik magyar lány, Laczi Viktória nagyon erős csoportja harmadik helyén fejezte be a versenyt.

A lány egyéni végeredménye:
1. KOVÁCS TAMARA (Magyarország)
2. Lerena Rietbergen (Hollandia)
3. Beau Greeves (Anglia) és Katie Sheldon (Írország)

Fiú egyéni

A fiúk egyéni versenye álomszerűen kezdődött: Gévai és Sárai megnyerte csoportját, de Nagy és Horváth is továbbjutott csoportmásodikként. A sorsolás jóvoltából azt is tudni lehetett, hogy lesz magyar versenyző a legjobb 16 között, hiszen az egyenes kieséses szakaszban Gévai Horváthot kapta ellenfélül. Előbbi játékosunk győzött, ahogy Nagy Barnabás és Sárai is. Itt azonban már nem volt tovább, Gévai és Nagy holland, Sárai walesi ellenféllel szemben maradt alul, de szereplésük, ahogy a teljes magyar válogatotté minden versenyszámban, nagyszerűre sikeredett.

A fiú egyéni végeredménye:
1. Leighton Bennett (Anglia)
2. Jurjen van der Velde
3. Luke van der Kwast (Hollandia) és Marcel Bus (Hollandia)

És természetesen az sem elhanyagolható fegyvertény, hogy az ankarai EB keretében sor került egy “menedzserek kupája” elnevezésű versenyre is, amit a csapatok kísérői vívtak. Rucska József pedig magabiztosan behúzta a győzelmet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − 12 =