Practice Rings, avagy a gyűrűk hatalma

Fantasztikus ötlet, vagy hülyeség az egész?

Valljuk be, nem egy bonyolult találmány műanyag gyűrűket szurkálni a táblába, és azokra dobálni a nyilakat. Az ötlet egyszerű és éppen ettől zseniális!

Most tekintsünk el attól, hogy Peter Wright valóban használja-e ezeket a gyűrűket, vagy sem! Sosem fogjuk megtudni. Nézzük inkább magát az ötletet! A kicsi színes, feltűnő gyűrűk nem adnak valódi, kézzel fogható segítséget a nyíl dobásában. Az egész puszta pszichológia és optika.

A Csomag

A csomag a szokásos Red Dragon “zacsiban” érkezik. Kétszer öt darab színes gyűrű, egy marék gombostű, egy kiszállókártya, egy magyarázófüzet és két darab, kétoldalas célzólap. A műanyag gyűrűk azok, aminek elsőre látszanak – színes műanyag gyűrűk. Öt különböző méretben kapjuk őket és mindegyikhez saját színnel ellátott gombostűt.

Busásan megtömött csomagocska

Bár alapvetően a gyűrűkért és az elméletért veszed meg a csomagot, az egyik legjobb adalék a célzólap. Egy apró figyelmesség a gyártó részéről, mégis igazán jó mulatság, amikor egyedül, vagy a haverokkal feltűzitek a táblára őket és úgy lövöldöztök, akár az éleslövészeten.

Célzólapok és a magyarázat

Az Elmélet

Az alap funkciója a készletnek, hogy a gyűrűket a gyakorolni kívánt területre rögzítjük a gombostűkkel. Az igazi értelme akkor jön elő, amikor elkezdesz gyakorolni. Az optikai kiemelés miatt a szemed fényévekkel jobban tud fókuszálni a célzott területre és így a találati arány is nagyobb lehet. Ha pedig már elég jól bejárattad fejben a célszektort, akkor az agyad nagy valószínűséggel már a gyűrűk nélkül is megtalálja a kívánt szektort. Ennyi a varázslat.

Egyszerre több gyűrű is hatalmon lehet

A kis magyarázó füzetben leírják az alapvető instrukciókat, ezért megéri gyorsan átfutni. Az ajándék célzólapokat pedig érdemes fénymásolni és akkor nem csak egyszer tudod használni. Akár versenyt is rendezhettek a haverokkal.

A Gyakorlat

A gyűrűket pofon egyszerű feltenni a kívánt helyre. Csak odaillesztjük és a gombostűt tövig benyomjuk a lyukon keresztül a táblába. Ne felejtsd el, hogy a gyűrűk nem egyenlőek a tábla acél pengéivel illetve drótjával! Tehát sokkal sérülékenyebbek. Ezért célszerű nem bombabiztosan rögzíteni őket, hanem hagyni egy kicsi lazaságot, mozgásteret nekik. Így az érkező nyíl hegye nem beleáll a műanyagba, hanem odébb löki azt.

Hogy milyen rá dobni? Elsőre furcsa, hiszen nem a megszokott táblaképet látod, ezáltal kicsit össze is zavarnak a gyűrűk. De pont ez a lényege a készletnek. A tábla azon részét emeli ki optikailag, amire fókuszálni akarsz, így a többi rész háttérbe szorul. Ezzel segít még jobban összpontosítani.

Megjön az eredmény. Vagy várjál csak! 🙂

Az eredmény nem marad el. Működik a dolog! És ráadásul igen gyorsan. Negyed óra játék után már érezhetően többször találtam el a kijelölt szektort, ha a gyűrű fent van a táblán. Egyszerűen rááll a szemed, jobban tudsz a kívánt célra koncentrálni.

Összegzés

A fekete leves akkor jön, amikor lekerülnek a gyűrűk a tábláról. Ugyanis pont az okozza a nehézséget, ami az előnyét is a rendszernek. A gyűrűk nélkül elveszik az optikai mankó és ez elsőre okozhat némi zavart. De ha elég alaposan és rendszeresen használod a készletet, az agyad és tested emlékezni fog a begyakorolt célterületre, és tartós javulást érhetsz el a rendszerrel.

Tehát ha valóban eredményt akarsz, akkor használd kúra szerűen, tartósan és folyamatosan a készletet. Ha pedig nem, akkor ne várj valódi javulást, hanem használd bulinak. Igazán szórakoztató!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 5 =