Külföldről tényleg olcsóbb? – Nope!

Kuponkód? Betársulsz? Akciós? Co.uk? .com? Economy shipping? Mikor jön meg? Kérdések és válaszok tömören.

A hazai darts kereskedelemben 20-25 évig mindössze csak pár márka volt megtalálható, így nem csoda, hogy a mai napig tartja magát a tévhit, hogy külföldről sokkal több minden beszerezhető, ráadásul olcsóbban. Szerencsére ez már a múlté.


– Miért gondolják páran, hogy sokkal olcsóbb külföldi webáruházból rendelni, mint itthon?

  • Ez egy régi beidegződés. 🙂 Pár éve még igaz volt, hiszen a hazai kereskedelem sokkal kisebb forgalmat bonyolított, mint egy-egy külföldi webáruház, akik a gyártóktól nagyobb kedvezményeket kaptak, így olcsóbban tudták kínálni a termékeket a vevőknek. De szerencsére ez ma már nem igaz. Több hazai kereskedő is feljebb került a gyártók besorolásán és így egyre jobb áron tudják behozni a termékeket Magyarországra. Ennek pedig a játékosok örülhetnek, hiszen a külföldi és a belföldi kínálat pár év alatt szinte teljesen kiegyenlítődött. Ma már rengeteg márka elérhető itthon is és sok termék olcsóbban szerezhető be, mintha a külföldről rendelnénk. Tetszik a fejlődés? Vásárolj Te is minél többször magyar kereskedőtől, hogy még több terméket tudjon hozni az országba és egyre olcsóbban adhassa neked!

– Miért van az, hogy némelyik külföldi webshop egy buszjegy áráért szállítja ki Magyarországra a csomagot?

  • Sokan nem azonos szolgáltatásokat hasonlítanak össze egymással. Az un. Economy Shipping választása és egy GLS futárszolgálattal való csomagküldés egészen más szolgáltatásokat tartalmaz. Egy külföldről érkező “tenyeres-talpas” postai kiszállítás a lehető legrizikósabb vásárlás. Az sem mellékes, hogy itthon a vásárlások 90%-a utánvéttel fizeti ki a csomagot, míg a külföldi rendelések 100%-a bankkártyás előre fizetés. Az utánvétel banki és ügyintézési költségeit a futárszolgálat az eladó felé kiszámlázza, ezzel is emelve a költségeket. A legtöbb külföldi webáruház külön felhívja a figyelmet, hogy lehetőség szerint ne a legolcsóbb, Economy szállítást válaszd, hisz az nem minden esetben biztonságos. Már itthon is választhatsz egyszerű postai kiszállítást és ha pedig megegyező szolgáltatásokat hasonlítasz össze, akkor már nem is olcsóbb a külföldi webáruház szállítása.

– Miért van az, hogy némelyik külföldi webáruházban több márkát találok, mint az itthoni webshopokban?

  • Valóban vannak még olyan márkák, melyek nem érhetőek el itthon, de elég csak belegondolni, hogy pl. a dartspiac.hu az elmúlt két évben kb. 13 új márkát hozott be az országba, ráadásul a legtöbbet gyári közvetlen kapcsolattal. A folyamat természetesen nem áll meg, cél az összes darts márka hazai forgalmazása.

– Miért van az, hogy néhány külföldi webáruháznál “titkos” kuponkóddal további kedvezményt lehet elérni?

  • Ez a lehetőség itthon is adott és szoktak is élni vele a kereskedők. Érdemes azonban azt is megnézni, hogy az adott kuponkód a % mögött mennyi valós pénzbeli kedvezményt ad. Sokszor egy jól csengő kuponkód alkalmazásakor is több forintba kerül az adott termék, mint egy hazai boltban normál vagy akciós áron.

– Miért vásároljak itthon, ha a kívánt nyilat megtaláltam egy külföldi webáruházban kuponkóddal és Economy Shipping-gel olcsóbban, mint itthon?

  • Ebben az esetben a legnagyobb érvünk a biztonság. A magyar vállalkozások hazai székhellyel, európai szabályozással működnek. Egy külföldi webáruházból pusztán egy monitorkép alapján rendelsz és költesz el előre sok-sok pénzt úgy, hogy azt sem tudod, passzol-e majd az adott darts nyíl a kezedhez. Ha pedig el kell adnod itthon használtként, akkor máris elvesztetted az árelőny sokszorosát, tehát a rendelés egyáltalán nem volt olcsóbb, sőt! Azt se felejtsd el, hogy ha valamiért visszaküldenéd a terméket egy távoli országba, akkor a visszaküldés költsége minden árelőnyt semmissé tesz! A hazai boltokat felhívhatod, érdeklődhetsz, tanácsot kapsz és már több boltban ki is próbálhatod a nyilakat. Így nincs rizikó és ráfizetés. Itthon ismersz minden költséget, ismered a jogaidat, ismered a lehetőségeidet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × egy =